Mennyire jó adatvédelemből?


Az adatvédelem és adatbiztonság egyes cégeknél, szervezeteknél egyre kényesebb téma, és szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy valahogy védekezni kéne a mostanra immár éves szinten mintegy 400 milliárd dolláros kárt okozó kibertámadások ellen.

Egyes iparágak számára elég komoly fejtörést jelent, hogy az illetékeseknek rosszabb esetben hiányosak az ismereteik azzal kapcsolatosan, hogy mivel védhetik meg adataikat a hackerektől, jobb esetben rendelkeznek bizonyos információkkal, azt azonban továbbra is csak sejtik, hogy az általuk rendszeresített biztonsági megoldások, előírások valójában mennyire biztonságosak. Ma már számos olyan auditor cég létezik, melyek arra hivatottak, hogy egy cég vagy kormányzati szerv IT-biztonsági struktúráját megvizsgálják, auditálják, egy ilyen céget vásárolt most fel a BlackBerry.

Az angol Encription Limited elsősorban a fenti metódusra, vagyis a penetrációtesztelésre szakosodott az elmúlt években, ám a BlackBerry új consulting-szolgáltatása, a Professional Cybersecurity Services ennél többet nyújt majd az ügyfeleknek. Így például segít a cégeknek és kormányzati szervezeteknek az IT-biztonsági stratégia kialakításában, naprakészre hozásában, valamint az infrastruktúra üzemeltetésében. A csomagban emellett tréning, szabályozói megfeleltetés illetve válságkezelés egyaránt megtalálható.

A Professional Cybersecurity Services által nyújtott szolgáltatásokról, illetve azok áráról később közöl részleteket a BlackBerry.

Via Inside BlackBerry blog.