Tervezés

  • Igények felmérése

A BES12 implementáció első lépése, hogy felmérje, milyen környezetben kívánja üzemeltetni a rendszert, illetve meghatározza, milyen elvárásai vannak a platformmal szemben. Ezek alapján el tudja dönteni, hogy milyen lépésekre van szüksége ahhoz, hogy az igényeinek megfelelő BES12 környezetet kiépítse.

  • Hardverkövetelmények megismerése

A BES12 rendszer hardverigénye elsősorban a szervezet méretétől függ. A BES12 megfelelő működéséhez emellett bizonyos, külső fejlesztőktől származó szoftverkomponensek telepítése is szükséges lehet.

  • Felkészülés a telepítésre

A BES12 környezetet különféle módokon tudja beilleszteni a szervezeti infrastruktúra működésébe, attól függően, hogy használt-e korábban valamilyen BlackBerry EMM rendszert (migráció), vagy nem. Az implementáció tervezése során mérlegelje, hogy a BES12 mobilmenedzsment platformot nem telepítheti olyan szerverre, melyen BES10 és BES5 rendszer párhuzamosan fut, valamint amire a BlackBerry Cloud Connector szoftver lett installálva.

  • IT-támogatás megszervezése

A BES12 rendszer telepítése kapcsán többnyire ugyanazokat a szempontokat kell figyelembe venni, mint a cég teljes infrastruktúrájának a megtervezésekor. Vagyis fel kell mérni a hardver- és szoftverkövetelményeket, a hálózati környezetet, a felhasználók, eszközök és a hozzájuk rendelt licenceket, az adatbázis-hátteret, illetve rendszer-visszaállítási lehetőségeket.